Amcar på Lillestrøm

Amcar på Lillestrøm, som arrangeres av klubben Midnight Cruisers, har i mer enn 30 år vært et eldorado for alle som er interesserte i gamle biler. I lukten av eksos kan entusiastiske bilelskere i alle aldre hvert år komme til Lillestrøm for å se på amerikanske biler på den amerikanske nasjonaldagen 4. juli, eller 4th of July som det heter på originalspråket.

Blankpolert lakk skinner om kapp med nyskurt krom på amerikanske biler og motorsykler på Amcar-treffet på Lillestrøm. Alle med interesse for amerikanske biler eller motorsykler er velkomne til å møte opp, du trenger ikke eie din egen doning for å være med. Men har du egen bil og ønsker du å cruise, så er det selvfølgelig ekstra hyggelig.

Historie

Amcar-treffet på Lillestrøm ble arrangert for første gang i 1989, og dette året var det totalt 89 deltakende biler å finne i byen. Siden den gangen har arrangementet blitt stadig mer populært blant bilelskende nordmenn. Treffet er i dag blitt til landets største amcar-happening. Utover på 2000-tallet har omfanget biler og besøkende fortsatt å vokse, og består nå av tusenvis av deltakere og tilskuere.

De siste treffene har vært så store at det har vært egne gater som har vært regulert til cruising. Samlingsplassen har vært på den enorme parkeringen til Norges Varemesse på Lillestrøm, og her har de mange tusen bilene stått parkert, til de skuelystnes store glede. Handelsstanden i området er selvfølgelig også fornøyd med omfanget av arrangementet, da dette gir dem store inntekter.

Sikkerhet

Amcar-treffet på Lillestrøm har cirka 4 000 biler som møter opp på parkeringsplassen ved varemessa, og i tillegg kommer alle som vil se på begivenheten. Arrangørene er derfor påpasselige med å ta hensyn til sikkerheten. Det er innleid mannskap som både viser vei og sørger for at alt går rolig for seg, og politiet møter også mannsterkt opp på arrangementet.

Dette skal være et trivelig treff som hele familien kan være med på, og vertskapet ber derfor alle deltakere og skuelystne om å vise hensyn. Det er gode rutiner for hvordan cruisingen i Lillestrøm skal foregå, og det settes alltid opp sperrebånd og merking i området. Bilene kjører dessuten svært sakte, slik at alle rundt skal få med seg hva som skjer.

Klubben Amcar Lillestrøm

Det er klubben Amcar Lillestrøm, også kjent som Home of the Midnight Cruisers, som startet opp Amcar-treffet på Lillestrøm. Arrangementet går også under navnet Night Cruise. Klubben ble stiftet i 1988, året før det første Amcar-treffet på Lillestrøm fant sted. Klubben har i dag rundt 30 aktive medlemmer, og disse ildsjelene er blant hovedpersonene bak det gedigne arrangementet.

I tillegg til Night Cruise arrangerer klubben også Amcar Cruise Night, som går av stabelen den første onsdagen hver eneste måned i sommerhalvåret. Gjengen i klubben gjør på denne måten en strålende jobb med å få bilhobbyen mer synlig i gatene. Medlemmene har mange ulike kjøretøy i kategorier som cruisers, pick ups, hot rods, customs, muscle cars og originalbiler.

Om Amcars

Amcar en er forkortelse for american car, i Norge ofte kalt for amerikaner. Både amcar og amerikaner er vanlig sjargong for en bil som har sitt opphav fra USA. Amcar-interesserte i Norge har sin egen organisasjon, American Car Club of Norway (ACCN). Klubben har cirka 17 000 medlemmer over hele landet, og mange av disse finner du på Amcar på Lillestrøm.

Bli med du også!

Driver du mye med bil og har interesse for amerikanske kjøretøy? Da burde du ta deg en tur til Amcar på Lillestrøm neste gang det arrangeres. Alle som liker gamle biler er garantert å finne noe som faller i smak. Sett av datoen 4. juli i kalenderen allerede nå, så er du sikker på at du ikke glemmer det.

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *