BMW som interessefelt og lidenskap

BMW er et tysk selskap med hovedkontor i München. Selskapet ble startet i 1917 og produserer biler og motorsykler. Fabrikken har også eget museum, kalt BMW Welt som er et opplevelsessenter for BMW på 73 000 kvm. BMW produserer også flymotorer. Første motorsykkel ble produsert i 1923 og første bil kom i 1928. Merket er verdenskjent og elsket av mange bilentusiaster.

BMW har fabrikker i Tyskland, USA, Kina, Sør-Afrika og Østerrike. Bilmerket eier også Mini og Rolls-Royce og Husqvarna som produserer motorsykler. I 2017 hadde BMW sitt beste salgsår og solgte 2 463 526 biler. BMW er en sportsbil i høy prisklasse. Franz Josef Popp er grunnleggeren av merket og adm. dir. er i dag Harald Krüger. Hovedkontoret i München er formet som fire sylindere.

Club E30Meet

E30Meet er et årlig arrangement som arrangeres på Rudskogen i juli. Arrangementet er billig og alle BMW-modeller er velkommen. Arrangementet inkluderer banetreff(trackdays) og utstilling med premieutdeling. Det er Norges beste BMW-treff med mye kjøretid og samvær med utveksling av interesser. Det ble første gang arrangert i juli 2010, men har også vært arrangert andre steder og på andre tidspunkt.

Du kan registrere deg som medlem via nettsiden og gjøre kupp som medlem. Det er tre dager med kjøring, totalt 38 timer. Inkludert i billetten er engangs lisens. Bare biler med skilt eller lisensierte biler har adgang. Stor mulighet til å vise seg fram enten ved oppstilling eller banekjøring. Her får du vaskeplass, jury og publikumsdømming samt camp i depoet.

BMW-modeller

Det tyske merket har flere serier og modeller ettersom merket forandrer seg og nye merker blir lansert. Alle merker starter med E som betyr Entwicklung på tysk, utvikling på norsk. Av merker kan nevnes BMW E21, E23, E24, E32, E34, E36, E46, E66 og E67 osv. De ulike seriene kan nevnes, f.eks. 5-serie, 3-serie, 7-serie, 6-serie, 8-serie osv.

BMW E46 hører til 3-serien som er produsert mellom 1998 og 2007. E46 var populær og solgte godt og ble en foregangsmodell og konkurrent for andre modeller produsert i samme tidsrom. Det finnes ulike motorutgaver av denne modellen f.eks. Compact, Coupe, Sedan, Touring og Cabriolet. 3-serien har solgt mye og var i 2006 verdens mest solgte. Den solgte over 100 000 enheter.

BMW-Norge

BMW-Norge har 43 forhandlere over hele Norge som tilbyr det beste innen verksted og bil for BMW-kunder. BMW-Norge arrangerer også arrangementer og biltreff med utstillinger og lanseringer av nye modeller og utstyr. Et eksempel er BMW Luxury Roadshow 2019 sin turné med spektakulære modeller. Den viser fram syv flotte modeller og besøker bl.a. Åsane, Ålesund, Gjøvik og Hamar.

BMW-Norge er godt organisert med flere muligheter via nett, f.eks. bestille verkstedtime, prøvekjøring, instruksjonsbøker og nettbutikk. På nettsiden viser de bl.a. fram modellen BMW Individual – the expression of personality. Modellen har sans for detaljer og er luksuriøs, med fine materialer og flotte fargekombinasjoner. En annen modell som blir lansert via BMW-Norge er BMW M Performance med stilfull- og kraftfull motor samt bra kjøredynamikk.

Moderne BMW-biler

BMW har mot og er innovative, de tilbyr hybridbiler og elektriske biler. Med 40 års erfaring er de den største leverandøren av El-biler i Europa. Dette viser at BMW er bærekraftige og tenker på miljøet. De har som mål å skape en grønnere bilpark. Eksempel på modeller er BMW i3, som er for deg som kjører kortere strekninger og tenker på miljøet.

BMW til alle anledninger.

BMW sitt utvalg av modeller og serier gir deg mulighet til å velge alt etter bruk og komfort. BMW har mange praktiske løsninger og oppbevaringsmuligheter hvis du f.eks. skal på ferie, et kompakt hekkmontert sykkelstativ når du skal på sykkeltur eller ski- og snowboardholder for skituren. Kjør BMW uansett vær og velg riktig tilbehør, f.eks. en Snap-in-adapter til byturen.

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *