Motortreff for fly og bil

Wings & wheels arrangeres årlig på Flyhistorisk museum på Sola, og er et av mange motortreff som arrangeres i Norge. Det spesielle med Wings & wheels er at det stilles ut både sportsbiler og utvalgte fly side og side. Sportsbilene som stilles ut er i alle aldre og merker. Arrangør er Norsk sportsvogn avdeling i Rogaland i samarbeid med Flymuseets venneforening.

Norsk Sportsvogn klubb ble stiftet i 1977 og skal fremme interessen for sportsvogner i Norge. De arrangerer en rekke turer rundt omkring i landet, og har møter og treff for de som er interessert i denne type biler. De arrangerer også turer i utlandet, som den årlige turen fra Jylland til Fyn og i år arrangerer de også tur på Route 66 i USA.

Stor variasjon på Wings & wheels

Årets Wings & wheels ble arrangert 17. juni på Sola Flymuseum, og som vanlig kunne de besøkende se masse sportsbiler fra inn- og utland. Samtidig var Sola Flymuseum åpent, slik at en kunne få med seg utstillingen deres også. Under arrangementet var det også en del bilforhandlere og utstyrsforhandlere tilstede som hadde stands med demonstrasjoner og salg av produktene sine.

Som vanlig var det også en del uhøytidelige premiering av bilene på utstillingen. Blant annet årets sportsbil, årets publikumspris, årets originale bil, årets modifiserte bil og årets entusiast bil. Når det gjelder entusiastbil, er dette biler som ikke er typiske sportsbiler. Det kan være GT eller GTI biler eller sportsutgaver av biler som er mer vanlige enn de typiske sportsbilene.

Typiske sportsbiler

Det er en del ting som kjennetegner en typisk sportsbil. De fleste har bakhjulsdrift, og har plass for to personer og har to dører. Det er utviklet med et oppsiktsvekkende utseende, er gode å kjøre og har rask akselerasjon. Sportsbilene har gode kjøreegenskaper, lav vekt og høy effekt. Disse bilene har ikke god drivstofføkonomi, og ofte ikke så god plass.

Kjøreopplevelsen er det viktigste med en sportsbil, og merke er ofte viktig for de som kjøper denne type bil. Eksempler på sportsbiler er Porsche 911, Jaguar E-type, Ferrari 599 GTB Fiorano og Chevrolet Corvette. De fleste bilprodusenter har en eller flere sportsbiler. Noen eksempler på dette er Ford GT, Mazda RX-8, Nissan 350Z og Mercedes Benz med AMG.

Ikke alltid stor motor

De fleste sportsbiler har kraftig motor, men det finnes eksempler på sportsbiler som ikke har det. Spesielt gjelder dette en del britiske sportsbiler, som ikke var så kraftige. Men de hadde veldig gode kjøreegenskaper siden de hadde lav vekt. De var veldig gode å kjøre på smale og svingete veier, siden de var mer effektive enn biler som var tyngre og hadde større motor.

Bakhjulsdrift har alltid vært populært i sportsbiler, og er mye mer vanlig blant denne type biler enn det er på mer vanlige biler. I noen sportsbiler er motoren faktisk midtmontert, og det er kun denne type biler som har hatt denne løsningen. Porsche er en av de få som fortsatt har motoren bak i bilen, som historisk sett har gått litt på bekostning av kjøreegenskapene.

Ikke familievennlige

Sportsbiler er ikke noen god løsning for barnefamilier. Noen av bilene har små bakseter, som kun kan brukes for bagasje eller av små barn. Derfor er den ideelle løsningen for sportsbiler at det kun er to personer i bilen. Flere av bilprodusentene har prøvd å løse dette for at bilene skulle bli mer funksjonelle og kunne ha flere passasjerer.

Utforsk interessen for sportsbil sammen med andre

Er du interessert i sportsbiler, så kan det være en ide å melde seg inn i Norsk Sportsvogn klubb som vi omtalte tidligere i denne artikkelen. De har en del lokalavdelinger, og arrangerer medlemsmøter og treff hvor du kan treffe andre med samme interesse. Klubben arrangerer også en rekke turer, hvor du kan bli med sammen med andre som har sportsbil.

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *