Pakkeliste for camping

Camping har blitt en populær måte for mange å reise på tur, spesielt for å reise på turer innad i Norge. Det er også blitt veldig populært i forhold til å reise på festivaler. Mange velger da å sove på camp, både fordi det ofte er praktisk og enkelt og fordi det ofte er god stemning der og det er enkelt å bli kjent med nye folk. Det som ikke alltid er like enkelt er å pakke når du skal på camping. Du ønsker gjerne å pakke så lite som mulig siden du ofte må bære på alt du pakker, men du vil samtidig være forberedt på alt.

  • Telt/campingbil/campingvogn
  • Pute, sovepose og liggeunderlag/madrass
  • Klær til været
  • Toalettsaker
  • Mat og drikke

Telt, eller noe annet å sove i

Det første du må tenke på når du skal på camping er hvor og hvordan du skal sove. Det er generelt tre forskjellige alternativ, det er telt, campingbil eller campingvogn. Alle tre har sine fordeler og ulemper. Dersom du eier en campingbil eller en campingvogn er det ofte det logiske valget. Det du da må huske å gjøre er å sjekke med campingområdet hvilke regler de har. Du må sjekke hvor stort området du får, om det passer med din bil eller vogn, og du må sjekke om de har noen andre reguleringer på campingbiler og campingvogner.

Dersom du skal sove i telt er det første du må sjekke hvor stort teltet ditt er og hvor stort teltplass du får, hvis du har et veldig stort telt må du kanskje kjøpe to teltplasser. Det er også viktig at du vet hvordan du skal sette sammen teltet ditt. Når du skal sove i telt er det noen ting du kan pakke med deg for å øke komforten din. Det kan være en oppblåsbar madrass, en god pute og en skikkelig sovepose. Det er også lurt å pakke med stoler og et lite bord slik at du kan sitte utenfor teltet også.

Klær og toalettsaker

Å pakke klær til en camping tur er ikke alltid like lett. Det beste tipse er å pakke etter været, kle seg med lag og planlegge. Spesielt ved camping i Norge kan det være vanskelig å vite hva slags vær du vil oppleve på turen og det kan være lett for at en pakker med seg altfor mye. Det lureste da er å planlegge hva du skal gå med, og velge antrekk som du lett kan gjøre varmere eller kaldere. For eksempel ta med en t-skjorte og en genser som passer til samme bukse, så kan du variere.

Når det kommer til toaletter på camping så vet alle at det ikke alltid er de beste fasilitetene. Det som gjelder da er å pakke kun det du trenger av toalettsaker og det som gjør det enklest mulig. Det er sånn at du skal slippe å være inne på campingtoalettene så lenge og heller ikke lage kø. Ta kun med deg det essensielle som tannkost, tannkrem, deodorant og så videre. Det kan også være greit å ha med seg dopapir og håndsprit. Solkrem er også veldig viktig å huske å pakke, og huske å smøre seg med.

Frysebag og diverse mat

Dersom du er på camping om sommeren kan en frysebag være med på å gjøre turen veldig mye mer komfortabel. Det er lite som er så kjipt som å sitte i solsteken og drikke varmt vann og en lunken, tam brus. Hvis du har en frysebag med kan du også pakke med deg litt diverse mat og snacks. Det er for eksempel lett å ta med seg litt forskjellig du kan spise til frokost som skiver, pålegg og litt frukt. Husk å først sjekk hvilke regler campingen har i forhold til hva du kan ta med inn av drikke og mat.

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *